Bästa Julklappen till barn!

Tänk att nu är det dags, man ska ut och leta efter den bästa Julklappen till sina barn…!

Det är lika svårt som det är underbart roligt!

Vad tycker ni?

 

Jag och min man har två barn. En 9-årig pojke och en 11-årig flicka. Efter varje Julafton säger vi till varandra; ”Det är ju inte klokt, hur kan det bli så mycket julklappar”…

Och tyvärr är det ju så att de redan efter några dagar tappat intresset för nära hälften av klapparna. Bara ett mindre antal är saker de verkligen tycker om…

 

Jag tycker egentligen att det är jättemysigt att strosa runt på stan och leta julklappar. Jag brukade ha det som ”min” tid och unna mig gott fika och insupa atmosfär. Men de senaste åren har det inte blivit så. Man blir ju så effektiv när man letar julklappar på nätet! Genom några knapptryckningar kan man få fram så oerhört mycket. Men, vad vill man leta efter…?

 

Då man inte längre får inspiration av skyltfönster så måste man skaffa den någon annanstans. Jag hamnar lätt på hemsidor som annonserar på FB och Instagram. Hux flux har man snabbt gått igenom köpprocessen på något man fick för sig skulle bli en bra present. Men, så ofta som jag blivit besviken…

 

Ska vi köpa en smartwatch till barnen?

Vi ville börja leta tidigt i år, så redan för en månad sedan började jag surfa runt på nätet.

Till saken hör att vi har en konstant kamp hemma med barnen och mobiltelefoner. Och i år ville dottern dessutom ha en smartwatch.

Jag tänkte först inte så mycket på det, utan tyckte att det var väl trevligt. Men så började jag Googla om smartwatch och mobiltelefoner till barn… Jag blev helt förskräckt. Jag läste texter från TV-doktorn Anders Hansen. Han berättar att det idag är över 1 miljon svenskar som äter antidepressiva mediciner. Och nästan ännu värre; det är 5 gånger så många barn som får sömnmedel och ångestdämpande piller idag än för 10 år sedan…

Han kopplar utvecklingen till brist på motion och det explosionsartade mobiltelefonanvändandet… Jag tog därför upp det med dottern och frågade varför hon ville ha en smartwatch. Först sa hon att det skulle vara kul med en klocka på armen. Men när jag sedan frågade lite mer så berättade hon att hon ville ha bättre koll på sin Snap-Chat och Instagram…

 

Oj tänkte jag, hur kan vi ha släppt det så långt.

 

Nu ska jag berätta – vi har hittat den perfekta Julklappen till barn!

 

Så, i stället för en smartwatch kom vi fram till att jag skulle leta efter en riktig analog klocka!

Efter en timmes letande var jag på väg att ge upp. Jag fick mest upp skräp, eller klockor som jag förstår snart skulle uppfattas som detsamma.

Men, sen hittade jag. Den svenska klockan Torekovs barnklockor var precis det vi letade efter! De har tagit fram en klocka med toppkvalitet även fast de är gjorda för barn. En snygg barnklocka med klass.

Vi köpte en mindre guldklocka med mörkblått klockarmband till sonen och en större guldklocka med vitt skinn till dottern.

 

Vi fick hem våra klockor häromdagen, och jag kan bara säga TACK! De var precis så fina som vi önskade.

 

Nu längtar jag bara till Julafton så vi kan få ge bort dem!