Hur man vet när det är dags för en ny madrass

Vi vet alla att en god natts sömn är viktig för vår allmänna hälsa och välbefinnande. Men visste du att din madrasss skick kan spela en stor roll för hur bra du sover? De flesta madrasser har en livslängd på cirka 7 år, varefter de börjar gå sönder och ger inte samma nivå av stöd och komfort. Så om du har haft din madrass i 7 år eller längre kan det vara dags för en uppgradering. Men hur kan du säga säkert? Här är några avslöjande tecken:

Du sover inte så bra som du brukade

Om du upptäcker att du svänger och vänder dig på natten eller vaknar och känner dig utmattad, kan det vara ett tecken på att din madrass inte längre ger det stöd du behöver. En bra madrass ska konturera din kropp och avlasta tryckpunkter, så om du inte sover så bra som du brukade är det dags för en ny.

Din madrass är synligt sliten

Om din madrass börjar sjunka i mitten eller visa andra tecken på slitage, är det definitivt dags för en ny. En hängande madrass kan orsaka ryggsmärtor eftersom den inte ger rätt stöd för din ryggrad. Och om det finns synliga klumpar eller stötar betyder det att fjädrarna eller andra inre komponenter går sönder och måste bytas ut. Om du vill lära dig mer om det, klik her.

Du mår bättre när du sover någon annanstans

Om du upptäcker att du sover bättre när du inte ligger i din egen säng är det ett tydligt tecken på att din madrass inte längre ger den komfort och det stöd du behöver. Oavsett om du sover bättre på ett hotell, hos en kompis eller till och med i soffan är det dags att skaffa en ny madrass så att du kan njuta av en god natts sömn i din egen säng igen.

 

En god natts sömn är viktig för vår allmänna hälsa och välbefinnande, men många inser inte att deras madrasss skick kan spela en stor roll för hur bra de sover. De flesta madrasser har en livslängd på cirka 7 år, varefter de börjar gå sönder och ger inte samma nivå av stöd och komfort. Så om du tror att din madrass kan vara över sin bästa tid, håll utkik efter dessa tecken: att vända och vända på natten, vakna upp och känna sig utmattad, synlig hängande eller klumpig och må bättre när du sover någon annanstans. Om någon av dessa låter bekant kan det vara dags för en uppgradering!